Wie is Jaap Pilon

Jaap Pilon heeft een rijke ervaring als spreker en presentator. Zijn jarenlange onderwijservaring en actieve politieke loopbaan zijn daar debet aan. Zoekt u een betrokken spreker, presentator of debatleider met kennis van zaken, oog voor details en inlevingsvermogen, dan bent u bij Jaap Pilon aan het juiste adres. Zijn enthousiasme, relativeringsvermogen en humor maken bijeenkomsten als theatervoorstellingen, waaronder cultuurgala’s en sportevenementen, actie-avonden voor goede doelen, politieke debatten, jongerendebatten, bedrijfsbijeenkomsten, symposia, de viering van jubilea, wijkbijeenkomsten, veilingen, etc. voor betrokkenen en het publiek tot bijzondere bijeenkomsten.

Jaap Pilon (1950) is naast spreker en presentator tevens schrijver, freelance journalist, stadsgids van de gemeente Veenendaal, ereburger van de gemeente Veenendaal en winnaar van de Cultuurprijs 2015 van de gemeente Veenendaal.
Jaap Pilon studeerde Geschiedenis en was docent Geschiedenis en Maatschappijleer van 1972 tot 2006 o.a. op het Christelijk Lyceum Veenendaal. Tussentijds was hij 12 jaar gemeenteraadslid en 8 jaar wethouder in de gemeente Veenendaal.
Hij richtte in 2004 de lokale politieke partij Lokaal Veenendaal op.