Recensies 

Anita van Baaren, Nationale Ouderenfonds:
Jaap Pilon heeft bij het Kerstdiner, mede mogelijk gemaakt door Hotel Van der valk en het Nationale Ouderenfonds van 15 december 2016 opgetreden als gastspreker en presentator. Deze avond was bedoelt voor eenzame ouderen uit Veenendaal en omstreken. Jaap heeft de avond een mooie rol op zich genomen als gastspreker. Jaap weet veel over Veenendaal en vertelde dan ook leuke anekdotes. Jaap opende de avond op een leuke manier en hij weet hoe hij de sfeer erin krijgt! Ik ben ontzettend blij met Jaap zijn enthousiasme tijdens dit Kerstdiner!

Jan Konijn, Protestantse Gemeente “De Achthoek”, Scherpenzeel:
Een avond met een verhaal over Heiligenbeelden voor een flink aantal leden van de Protestantse Gemeente “De Achthoek” in Scherpenzeel. En Jaap Pilon maakte er een feest van! Met kennis van zaken, een boeiende voordracht, veel humor en vaart. Zoveel vaart en zoveel informatie dat een enkeling enigszins verdwaast achterbleef maar niettemin vol lof was over wat geboden werd. Voor deze protestantse toehoorder, voor wie heiligenbeelden een ver van mijn bed show is, een openbaring. De avond gaf het publiek een geheel andere kijk op wat in de Katholieke kerk wellicht gesneden koek is. Bedankt, Jaap !
  

Lily Swens, oud-bestuurslid Katholiek Vrouwengilde Veenendaal:
Als bestuur van een relatief kleine vereniging is het een hele uitdaging om ieder seizoen weer een geslaagde en betaalbare avond voor je leden te boeken. Met de keuze van Jaap Pilon als gastspreker ben je van een succesvolle avond verzekerd. In 2012 luisterde Jaap al eerder onze kerstavond op met de voor onze Katholieke vereniging geheel toepasselijke lezing over zijn verzameling Heiligen Beelden. Een memorabele avond die onze leden tot op de dag van vandaag is bijgebleven! Met die wetenschap kozen we nu weloverwogen voor de lezing over zijn recent uitgegeven boek “Mijn Kerkewijk”. En wederom kunnen wij terugkijken op een uiterst geslaagde avond met een bevlogen spreker die zorgde voor veel interactie met het aanwezige publiek. Jaap Pilon heeft de heden ten dagen veel gezochte X-factor: een man die begenadigd is met het woord gecombineerd met charme, flair en een feilloos gevoel voor interactie met de zaal.

Wouter Kolff, burgemeester Veenendaal:
"Jaap Pilon is een fantastische gastheer, dagvoorzitter of gespreksleider. Hij bereidt alles tot in de puntjes voor, leeft zich in en kan werkelijk met iedereen goed omgaan. Met een groot maatschappelijk hart en vol passie en humor maakt hij elke activiteit tot een feest!”

Kees Huibers, directeur JUMBO Veenendaal:
“Vanwege ons 100-jarig bestaan hebben wij Jaap Pilon gevraagd mee te helpen met een spaaractie voor het Veens Historisch Kwartet. Jaap heeft voor ons de foto’s geselecteerd en de teksten geschreven. En het resultaat mocht er zijn, gezien ook de vele reacties die er kwamen! Het was geweldig leuk samenwerken met Jaap die vanaf het begin tot eind van de actie enthousiast en secuur heeft meegedacht over alle onderdelen van de actie”

Piet de Vrije, oud-directeur Patrimonium woonservice Veenendaal:
"Jaap Pilon verstaat de kunst om zijn gehoor op een onnavolgbare wijze te boeien en te binden aan zijn relaas. Hij neemt ruim de tijd om zijn optredens gedegen voor te bereiden zodat hij ook inhoudelijk zwaardere onderwerpen op een begrijpelijke wijze voor de bühne brengt. Daarbij is het fantastische om zijn humorvolle manier van presenteren te mogen ervaren”


René van Holsteijn, directeur IW4 Leerwerkbedrijf  Veenendaal:
“Bij de start van het WK Voetbal op 11 juni 2010 organiseerde IW4 een uniek evenement: “De Match”. Het succes van deze happening was in belangrijke mate te danken aan de spelleider Jaap Pilon. Met zijn aanstekelijke enthousiasme wist hij ondernemers uit Veenendaal te bewegen medewerkers van IW4 een boeiende functie aan te bieden. Jaap is als geen ander in staat op een indringende wijze mensen te boeien en te activeren, waar zij dan ook nog een goed gevoel aan overhouden”

Roeland Tameling, oud-manager stichting Promotie Veenendaal:
“Jaap Pilon is een ras-ambassadeur van Veenendaal met een geweldig netwerk, maar vooral een persoonlijkheid met flair, creativiteit en humor. Met zijn rechtstreekse benadering krijgt hij de lachers op zijn hand, terwijl hij ondertussen wel de regie in handen houdt. Die combinatie is uniek. Jaap spreekt meerdere talen: die van bestuurders, van “de gewone man” en van de jeugd. Daarom koesteren we deze “nachtburgemeester” van Veenendaal. Nu ook beschikbaar als exportproduct!“

Didi Dorresteijn-Taal, oud-wethouder gemeente Renswoude:
“Een politiek debat in Renswoude op gang helpen en aan de gang houden, ga er maar aan staan! Het is zoeken naar een speld in een hooiberg om de politieke verschillen boven water te krijgen. Toch slaagde Jaap Pilon er in “de zaal” zover te krijgen om mee te zingen: “Schipper mag ik overvaren, ja of nee. Moet ik dan nog geld betalen, ja of nee ?” En zo begon een levendige debatavond in Renswoude. Niemand was lang aan het woord, en vooral de inzet van Jaap Pilon om het publiek bij de discussie te betrekken en bruggen te slaan tussen wollige politieke woorden en de wensen van de inwoners was zeer geslaagd!”

Peter Baten, manager Bureau Binnenstad Veenendaal:
“Een energieke en levendige presentatie waarbij het onderwerp “Veiligheid”op deze avond met zo’n 300 ondernemers in het middelpunt stond. Op onnavolgbare wijze wist Jaap Pilon de toeschouwers in de zaal te boeien, voorzien van een vleugje humor. Hij zorgde ervoor dat er een mooi samenspel ontstond tussen de gasten en de aanwezigen in de zaal. Ondanks het volle programma bleef Jaap Pilon de regie houden en rondde af binnen de daarvoor gestelde tijd. Een boeiende en leerzame avond met een serieus onderwerp, op een pakkende manier gebracht”

Daniël Binsbergen, oud-voorzitter Veense Jongerenraad:
“Jaap Pilon is een bevlogen man, die weet waar hij het over heeft! Op een bijzonder interessante manier weet hij jongeren maar ook volwassenen op een eigenzinnige manier bij een onderwerp te betrekken. Jaap staat garant voor een goede mix van kennis en humor!”

Nienke Hanselaar, directeur  Milieudienst Zuidoost-Utrecht:
“Wij hebben Jaap Pilon ingehuurd als dagvoorzitter voor een symposium dat wij tweejaarlijks organiseren voor onze klanten en relaties. Zijn optreden kenmerkt zich door een zeer goede voorbereiding en een groot inlevingsvermogen in de sprekers en de gasten. Jaap luistert goed, vraagt door, vat samen en weet met zijn flair en enthousiasme de aanwezigen bij het onderwerp te houden. Last but not least: Jaap slaat bruggen tussen de sprekers en aanwezigen en verbindt hen. Aan alles merk je dat Jaap het gewoon leuk vindt om op het podium te staan en dagvoorzitter te zijn. Een aanrader om hem in te huren!”

Jos Lamers, CEO Nucletron:
“Jaap heeft op een fantastische manier een veiling geleid tijdens een sponsordiner voor de Roparun, georganiseerd door Nucletron, medio maart 2011. Door zijn oorspronkelijke benadering, niet aflatende energie en bijzondere gevoel voor humor, gingen diverse kunstwerken (o.a. van Herman Brood, Appel en Corneille) voor aanzienlijke bedragen van de hand. Met de opbrengsten van de veiling wordt er aan vele mensen met kanker extra hulp geboden. Mede namens Roparun, Nucletron en de vele kankerpatiënten die hierdoor geholpen worden, veel dank”

Anita Kranenburg, oud-management assistente Leger des Heils Gelderland (2015):
“Ik heb begrepen dat je morgen weer bent ingehuurd door het Leger des Heils als (mid)dagvoorzitter van onze Verwijsdag. Dat is je wel toevertrouwd, want mijn collega’s weten nog steeds je naam na je “optreden” op onze Behandelstafdag van vorig jaar!

Rein Leentfaar, wiskundige en oud-wethouder van de gemeente Sluis (Zeeuws-Vlaanderen)
Als dicteeliefhebber heb ik in maart 2011 deelgenomen aan het Groot Veenendaals Dictee. De organisatie had Jaap Pilon aangetrokken om de avond te presenteren. Dat heeft grote indruk op mij gemaakt. Jaap viel op door zijn grote betrokkenheid, kennis van zaken en vooral ook humor! Zijn presentatie was een grote meerwaarde voor het dictee. Hij is een goed en duidelijk spreker met zeer verzorgd taalgebruik en bij interacties met de zaal had hij heel ad remme reacties. Als ik nog in het werkzame circuit zou zitten, zou ik zeker overwegen hem in voorkomende gevallen in te huren.


Franny Pouderoyen, deelneemster jongerendebat Veenendaal

“Jaap Pilon leidde het jongerendebat tussen diverse middelbare scholen in Veenendaal en dat deed hij met veel charisma en een flinke dosis humor. Jaap zorgde binnen het debat voor een goed verloop, ruimte voor interessante discussies en bracht met zijn enthousiasme de nodige levendigheid met zich mee. Ook wist hij de hele zaal, jong en oud, mee te slepen in het debat. Een kunst die niet iedereen beheerst. Mede door zijn optreden werd het een zeer geslaagde avond.”